Grup d’acompanyament

Avui em poso en contacte amb vosaltres de nou perquè des de fa un temps que treballem per portar a terme un grup d’acompanyament per a mares i pares que tenen fills i filles que es troben entre primària i secundària des de l’Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana.

Fa un parell d’anys ja el vàrem realitzar, però ens vam centrar en l’etapa de l’adolescència. I després de disfrutar-lo bastant i deixar un temps per construir noves idees, ens hem animat a fer-lo de nou però ampliant l’edat dels fills i filles dels familiars que poden venir al grup.

Creiem que és important que, sigui quina sigui l’etapa per la que passa el vostre fill/a, com a mares i pares sentiu que teniu un lloc acompanyats per professionals per poder parlar, elaborar, conèixer, treballar, descobrir i compartir aspectes sobre la criança dels vostres fills i filles.

És per això que volíem oferir un espai de trobada en grup per enfortir els vincles i millorar la autoestima de la família, construint individualment una caixa d’eines.

Degut a la situació excepcional que estem vivint, malauradament ARA el grup no es podrà portar a terme. Confiem i creiem que més endavant sí que serà possible, tot i que ara per ara tampoc hi podem posar data.

El que si que sentim és que espais com aquest en situacions com que les que ara mateix estem vivint cobren més sentit. Moments on les relacions familiars passen per moments difícils i complexos però a la vegada de molta connexió i proximitat. Emocions que es troben a flor de pell i que necessiten trobar el seu lloc i reconeixement, sense poder fugir del espai on es troben. Potser és per això que no hem volgut deixar de compartir-ho perquè creiem que es tracta d’un recurs bonic i empoderador, que potser més endavant es pot acabar convertint en el vostre espai.

Durant 6 sessions + una prèvia per coneixe’ns i recollir aspectes importants, construirem eines per empoderar les relacions treballant diferents temes i aspectes que tenen a veure en la criança.

Els acompanyants d’aquest grup som l’Agustí Bancells Educador Social i especialista en intervenció sistèmica i jo, l’Alba Rosique Psicòloga clínica i terapeuta familiar. El grup es portarà a terme al Centre Cultural Costa i Font de Taradell.

I els nostres objectius principals són:

– Oferir un espai d’autocura, cuidar-se a un/a mateix/a i des del equilibri cuidar als altres

-Treballar aspectes com els conflictes, els límits, les normes i la comunicació a dins la família

-Aconseguir eines i recursos per acompanyar emocionalment als fills i prendre consciència de les pròpies emocions

-Descobrir com construir un espai que permeti SER a cada membre de la família a dins de la família

-Treballar què vol dir per a tu ser família? Com de diferent és de la que jo vinc? I quina influència hi té tot plegat?

-Tenir ingredients per ajudar a construir una bona base d’autoestima

-Definir espais per coneixe’ns com a família i créixer

-I sobretot compartir amb el grup, construir empatia, sentir-nos acompanyats i prendre consciència dels propis recursos.

 

Per altre banda també volia compartir que aquest mateix grup, possiblement també es realitzi en FORMAT ONLINE, en aquest cas, dinamitzat únicament per a mi.  

En el format online, es treballarà a través d’una plataforma digital que ens permetrà trobar-nos setmanalment o quinzenalment, durant 1 hora i mitja treballant els mateixos aspectes que el presencial, compartint l’espai amb 6 famílies.

Ara per ara és tot el que us podem explicar, si creieu que pot ser del vostre interès i voleu rebre més informació, no dubteu a escriure’m al meu correu (hola@albarosique.com) i us contestarem a totes les preguntes que us sorgeixin.

 Moltes gràcies per llegir-me i estar aquí!