Alba
Rosique

Alba Rosique - logo

Psicòloga clínica
Terapeuta familiar

Alba Rosique - Xerrades i Tallers

Xerrades i Tallers

De vegades, podem trobar petites ajudes on menys ens les esperem.

M’agrada aprendre i compartir el que he après, i sobretot amb totes aquelles persones que tinguin ganes de passar una estona juntes i permetre’m l’oportunitat d’aprendre d’elles.

Crec que les trobades amb adults i famílies permeten descobrir, conèixer, compartir, i a vegades adonar-nos que el que sentim és més comú del que ens pensàvem.

És per això que des de ja fa temps faig xerrades i tallers per AMPAs, biblioteques, ajuntaments o CAPs, obert a tots els públics.

En elles, a vegades utilitzo la literatura infantil perquè és un excelent recurs terapèutic per potenciar la creativitat dels infants i ajudar-los a expressar les seves emocions a través d’altres llenguatges.

Comparteixo amb vosaltres les XERRADES i TALLERS que he fet fins a dia d’avui. Aquest espai està obert a noves idees, així que qualsevol proposta és benvinguda.

Xerrades

SENTIR PER EMOCIONAR-SE

Les persones som emocionals; tot allò que ens passa sempre ens hi acompanyen emocions i sentiments, però no sempre ens donem permís ni llibertat per experimentar-les ni sentir-les. A vegades ens disposem a acompanyar el que senten els infants que ens envolten, però com ho podem fer? En aquest espai compartim les inquietuds, pors i curiositats que ens poden sorgir davant aquest gran tema: les EMOCIONS.

JO TINC POR, I TU?

La por és una de les emocions més comunes en tots els éssers vius; de fet, sense ella segurament no existiríem. Tot i així fa mal i pot arribar a ser molt intensa. En aquest espai parlem de quines són les pors que experimenten els més petits i com les podem acompanyar utilitzant literatura infantil i recursos creatius.

ESTIMAR-SE PELS DESCOSITS

L’autoestima a vegades està sobrevalorada, però sí que és cert que com millor ens sentim amb nosaltres mateixos millor ens movem per la vida. El benestar personal es construeix des de que som petits, i és per això que en aquest espai es vol compartir quines són aquelles actituds i conductes que tenim envers nosaltres i els més petits que poden fomentar que ens estimem pels descosits.

QUÈ FAIG DAVANT EL DOLOR I LA PÈRDUA?

El dolor, el patiment, la tristesa, la pèrdua… formen part de la vida i a vegades la seva intensitat ens obliga a fer qualsevol cosa per deixar de sentir-ho. Però quan veig que un infant pateix, quan un infant perd algú que s’estimava molt, què podem fer? Com ho parlem, com ho acompanyem? A vegades el dolor, per molt intens que sigui, és necessari posar-lo a sobre la taula i acompanyar-lo de la manera més respectuosa possible.

QUE VOL DIR-ME QUAN PLORA I S’ENFADA?

Plorar i enfadar-se són emocions molt comunicatives que permeten a qualsevol persona mostrar una petita part d’allò que sent. Però que hi ha a darrera d’aquell plor? Què hi ha darrera d’aquella enrabiada? Les persones sentim el que sentim per algun motiu, però no sempre és fàcil posar-li paraules i expressar-ho. Quin traductor haurem d’utilitzar?

Tallers

KIT PER SOBREVIURE A L’ADOLESCÈNCIA

Espai familiar per a mares i pares amb fills pre-adolescents de 10 a 14 anys.

Aquest espai es dur a terme en un petit grup de pares i mares interessats en treballar de manera creativa i comprendre l’adolescència dels seus fills per acompanyar-la tenint en compte les necessitats de tots els membres de la família.

Contacte

Per alguna xerrada o taller sobre la gestió de les emocions ompliu el formulari següent.

Em posaré en contacte amb vosaltres tan aviat com em sigui possible.