el LILÀ, un espai per a les dones

Un dia una llavor es converteix en arrel. De les arrels en surt una tija, un cos fort i valent que davant de la intempèrie o les circumstàncies, acaba creixent i un dia possiblement florint.

LILÀ vol ser tot això; adob, arrel, tija, fulla i flor, per convertir-se en adob novament. Un espai on  compartir informació professional i científica sobre la sexualitat, el cos i els cicles de la dona. Bàsicament volem oferir un espai on la dona pugui llegir informació que parli d’ella i sobre ella. Però també per connectar amb elles i entre elles, per a què d’alguna forma, a través del coneixement i l’empatia, puguin habitar en el seu cos des de l’estima i el respecte. Però sobretot neix per unir professions que integren el cos i les emocions amb l’objectiu d’assolir la salut de la dona.

I perquè LILÀ? Doncs per decisions espontànies que sembren idees boniques, i potser perquè sentim i vivim els cicles com a processos naturals, de creixement personal i únics.

Vàrem decidir que volíem començar a compartir informació sobre el cicle de la reproducció. Què li passa a una dona emocionalment i físicament quan vol ser mare o es queda embarassada?

Des de el LILÀ volem oferir una mirada que retorna a viure aquests processos fisiològics i orgànics de la manera més natural i humana possible entenent que a vegades no va com un voldria, que tots els processos naturals tenen moments de tot, de treball i creixement en moltes direccions i d’acceptar camins. Moments d’alegria per un nou pas aconseguit o moments d’estancament. Moments únics que poden ser compartits per moltes dones de moltes maneres diferents.
També sabem que el caminet no és lineal, a vegades és complicat i no apareix quan una vol, ni a on es vol, o inclús no pot aparèixer, o aparèixer sense voler-ho. Un procés que s’ha de treballar, s’ha de regar, mimar i cultivar, inclús acompanyar o ajudar.

Sentim i creiem que una llavor és una llavor, la col·loquis tu o aparegui en el descampat. Una tija és una tija, creixi o es mori pel camí, una flor és una flor tregui el cap o no el pugui treure mai. Tu no deixes de ser flor hi hagi llavor a dins teu o no n’hi hagi.

Per nosaltres el LILÀ és una llavor en un descampat que col·loquem voluntàriament per anar regant dia a dia, mica en mica i fer-la créixer entre totes. No sabem si florirà, però entenem que una flor no només és flor per florir, sinó per existir.

I de moment el nostre espai ja existeix.

Si voleu llegir informació sobre tot allò que fem i publiquem ens podeu seguir al blog ellila.blog i a través de les xarxes a @ellila.espai

Gràcies per seguir per aquí!